Groepsactie stookolietanksanering

Doe mee met de groepsactie stookolietanksanering
Hebt u nog een oude stookolietank die u niet meer gebruikt? Of wenst u binnenkort over te schakelen van stookolie naar een andere warmtebron (warmtepomp(boiler), zonneboiler, houtkachel, gas, enz.)? Meldt u geheel vrijblijvend aan voor de groepsactie stookolietanksanering en ontdek de uitzonderlijke voorwaarden. Zowel particulieren als landbouwbedrijven kunnen deelnemen aan de groepsactie.

Surf naar de website www.veneco.be/tanksanering voor meer info. 

De groepsactie loopt van 18 mei 2020 tot 31 mei 2021
Bekijk hier de prijzen van All-in Tank Service voor uw tanksanering.
Vraag hier een persoonlijke offerte aan bij All-in Tank Service of bel naar het nummer 0800/11.124. 
Bekijk hier de algemene voorwaarden van de groepsactie. 

Waarom saneren?
De milieuwetgeving bepaalt dat elke tank die buiten gebruik wordt gesteld, geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden door een erkend tanktechnicus. Oude stookolietanks bevatten vaak nog olieresten en kunnen roesten en doorlekken. Dit houdt een ernstig risico in voor bodem en grondwatervervuiling. Een niet-gesaneerde tank houdt ook een financieel risico in want de eigenaar moet instaan voor de kosten van bodemsanering. Bovendien moet je bij verkoop van je woning met een attest bewijzen dat de tank correct werd gesaneerd. Meer info over de saneringsverplichting vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Samen saneren!
Samen met 19 gemeenten organiseert Veneco een groepsactie stookolietanksanering voor particulieren en landbouwbedrijven. Een groepsactie laat immers betere voorwaarden toe. 

Een jury met vertegenwoordigers uit de deelnemende gemeenten besliste om voor deze groepsactie samen te werken met All-in Tank Service uit Eke. Zowel voor bovengrondse als ondergrondse tanksaneringen bieden zij de scherpste prijzen aan. Bovendien beperken ze de milieu-impact van de saneringswerkzaamheden door te werken met bioschuim voor het opvullen van oude tanks en door het beperken van de transportbewegingen. 

Overschakelen op een andere energiebron? 
Door over te schakelen van stookolie naar een alternatieve warmtebron zoals een warmtepomp(boiler), zonneboiler of houtkachel, helpt u het klimaat nog meer! De overschakeling van stookolie naar aardgas heeft een beperkt gunstig effect op het klimaat. U helpt er in ieder geval de CO2-uitstoot mee te verminderen.

Enkele cijfers (laatste update: mei 2021)