Meer over het Energiehuis

Het Energiehuis

Het Vlaams Energieagentschap (VEA) geeft uitvoering aan een duurzaam energiebeleid. Haar belangrijkste taken zijn het stimuleren van rationeel energiegebruik en milieuvriendelijke energieproductie. 

Veneco is door het VEA erkend als Vlaams Energiehuis voor de deelnemende gemeenten Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Lochristi, Lievegem, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zelzate en Zulte.

Als Vlaams Energiehuis kreeg Veneco van de Vlaamse Regering de volgende taken:

  1. Verstrekken van de MijnVerbouwLening.
  2. Beheren van de lening in kader van het noodkoopfonds.
  3. De organisatie van energieloketten in elke deelnemende gemeente en het uitvoeren van Energiescans gericht op begeleiding bij de uitvoering van energiebesparende investeringen (opvolgscan type 2), Veneco werkt hiervoor samen met de deelnemende gemeenten.  

Verder zorgt Veneco ook voor de ondersteuning van haar deelnemende gemeenten bij het uitrollen van projecten rond energie en klimaat.

Voor meer info over energiepremies en fiscale voordelen, surf naar de website van energiesparen.be

Vorming wonen en energie

Op donderdag 11 en 18 maart 2021 organiseerde Energiehuis Veneco voor de eerste keer een vorming 'Wonen en energie'. We bereikten 35 kantoren (vastgoedmakelaars, architecten en notariaten) uit de regio. De vorming werd gratis aangeboden in samenwerking met SOM vzw, ILV Wonen Leie en Schelde, Wonen Vlaanderen en het VEKA.

De verschillende thema's kan u opnieuw beluisteren door te klikken op onderstaand gewenst onderwerp:

De presentatie in powerpoint kan u hier downloaden.