Ontwerper en aannemer voor nevenbestemmingsproject van een kerk in Boekhoute - Assenede

De gemeente Assenede en intercommunale Veneco zijn op zoek naar een ontwerper en aannemer voor de nevenbestemming van de Heilig Kruiskerk in Assenede - Boekhoute.

De Heilige Kruiskerk bevindt zich in het hart van Boekhoute. Ze grenst aan het dorpsplein en is gelokaliseerd tussen het bezoekerscentrum, twee scholen en tal van handelszaken. De kerk huisvest vandaag een tijdelijke tentoonstelling en enkele occasionele erediensten. 

Door de nieuwe recent ontwikkelde verkavelingen is er een groei aan jonge gezinnen in de gemeente Assenede. Dit brengt een groeiende vraag naar extra kinderopvang met zich mee. De kerk van Boekhoute komt in aanmerking voor nevenbestemming als naschoolse kinderopvang voor een 50-tal kinderen. 

Het toekomstige project moet de kerk en het dorpsplein nieuw leven inblazen zodat het een plek wordt waar vele Boekhoutenaren langskomen en vertoeven. Om die reden wenst de gemeente niet enkel de buitenschoolse kinderopvang te huisvesten in de kerk, maar ook de mogelijkheid behouden om ceremonies en andere evenementen te organiseren. 

Interesse? 

Ge├»nteresseerden kunnen een projectvoorstel indienen uiterlijk tot en met 30 september 2021 om 12 u via e-tendering