Sint-Laureins: Ontwerpteam gezocht voor nevenbestemming kerk

De gemeente Sint-Laureins, de kerkfabriek van Watervliet en Veneco zijn op zoek naar een ontwerpteam voor de nevenbestemming van de OLV Hemelvaartkerk in Watervliet. Het is de bedoeling om na realisatie van het project de beschermde kerk op een meer polyvalente te gebruiken. Naast kerkelijke diensten komt er in de kerk een toeristisch infopunt, tentoonstellingsruimte, multifunctionele ruimte met podium voor lezingen en concerten, sanitair, keuken en nieuwe verwarmingsinstallatie.

De kerk

De kerk is gelegen aan het centrale dorpsplein in Watervliet, een deelgemeente van Sint-Laureins in het Meetjesland, bekend om zijn kreekgebieden. De kerk beschikt over een ruim aanbod aan kunstschatten met als pronkstuk het drieluik 'Nood Gods' van de meester van Frankfurt, dat deel uitmaakt van de selectie Topstukken in Vlaanderen.  

Realisatie van de nevenbestemming

In het kader van het Projectbureau Herbestemming Kerken werd al een ontwerpend haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd, waarin verschillende scenario’s werden onderzocht. Begin dit jaar, januari 2021, werd het eindrapport voorgesteld met één scenario als concluderend model. 

We zijn op zoek naar een multidisciplinair ontwerpteam met expertise in o.a. architectuur, erfgoed en duurzame technieken. De opdracht wordt gegund via mededingingsprocedure met onderhandeling. In de eerste fase worden kandidaten geselecteerd op basis van een kandidatuur. In een tweede fase organiseren we een wedstrijd  waarna de opdracht wordt toegewezen.

Interesse?

Geïnteresseerden kunnen een kandidatuur indienen uiterlijk tot en met maandag 6 december 2021 om 12 u via e-tendering

Vragen? 

Catherine Pyck: catherine.pyck@veneco.be