Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Innovatief sociaal woonproject

Wachtebeke

De gemeente Wachtebeke speelt in op de vraag om kleinere betaalbare woningen voor kleine gezinnen te ontwikkelen. 

In Wachtebeke staan een honderdtal kleine gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning. Die komen niet in aanmerking voor het beschikbare aanbod, dat zich richt tot grote gezinnen. 90 % van de sociale huurwoningen in Wachtebeke is gericht op grote gezinnen met kinderen. Toch zijn 6 op de 10 kandidaten op de sociale huurmarkt in Wachtebeke kleine gezinnen of alleenstaanden. Maar die kunnen niet terecht in een grotere woning en voorlopig staan er geen nieuwe projecten gepland van de sociale huisvestingsmaatschappijen. 

Het lokale bestuur nam het heft in eigen handen, kocht een bouwgrond van 5.540 m2 en stelde Veneco aan tot begeleiding van een sociaal woonproject. Tegen 2022 wil de gemeente hier een aantal kleine huurwooneenheden bouwen die in verhuur zullen gebracht worden aan een sociaal verhuurkantoor (SVK). Het is de eerste maal dat een openbaar bestuur in Vlaanderen d.m.v. de inzet van haar eigen gronden een publiek-private samenwerking (PPS) opzet om bijkomende SVK-woningen te laten realiseren.

Veneco selecteerde in opdracht van de gemeente een geschikt team van ontwerper-ontwikkelaar voor de site en leidt het project verder in goede banen. 


Copyright beelden: Denc!-Studio

project

Innovatief sociaal woonproject, Wachtebeke - Meetjesland