Zuurstof in het centrum

Gavere

In de gemeente Gavere vinden er een aantal ontwikkelingen plaats die de nood aan een globale visie voor de kern doen toenemen. Samen met de gemeente schrijft Veneco een ruimtelijke visie per deelproject uit. 

Een heraanleg van de markt staat op de planning. Deze moet een blikvanger worden van de kern. In samenwerking met Mint nv maakte Veneco een parkeeranalyse op en begeleidde via enkele workshops de nieuwe vormgeving van de markt. 

Zo ondersteunen we de gemeente bij de realisatie van het groene oostelijke binnengebied. In de kern wenst de gemeente een groen park van +/- 1 ha te realiseren. Veneco voert de onderhandelingen met aanpalende ontwikkelaars om de nodige grondpositie te verwerven. Ook de zoektocht naar een geschikte (landschaps) architect wordt door Veneco begeleid. 

Voor een kwalitatieve invulling van het openbaar domein rond het gemeentehuis werken we randvoorwaarden uit voor potentiƫle ontwikkelaars van het aanpalende hoekpand en begeleiden we deze gesprekken.

Tot slot zoeken we naar een oplossing om het versteende parkeerterrein aan de bibliotheek in het westelijk binnengebied nieuw leven in te blazen en te doen heropleven. 

Met deze geĆÆntegreerde aanpak komen we tot een globale visie zodat alle deelprojecten op elkaar zijn afgestemd. 

Meer info?

Neem contact op met peter.lacoere@veneco.be of sarah.depourcq@veneco.be

project

Zuurstof in het centrum, Gavere - Leie-Scheldestreek en Oostrand Gent