18 coworkers gaan in Lochristi van start

Samen met Regionetwerk Gent wil de gemeente Lochristi haar inwoners aanmoedigen om vaker in eigen gemeente te werken. Daarvoor werd in samenwerking met Bedrijvencentrum Idola een oproep gelanceerd om voor een gratis proefperiode van drie maanden één of meerdere dagen per week te coworken.

18 mensen meldden zich voor het proefproject aan. 

De mobiliteitsdruk in Vlaanderen neemt sterk toe. Mensen pendelen soms in lange files naar het werk. Daarom ondersteunt de gemeente Lochristi initiatieven die ervoor zorgen dat inwoners gemakkelijker in de eigen woonomgeving kunnen werken. Een coworkingspace is een aangename en flexibele werkplek waar mensen op regelmatige basis gebruik van maken om te werken. Het is een moderne kantoorruimte die wordt uitgebaat en beheerd door een (groep) lokale ondernemer(s), creatievelingen of verenigingen.



Er is meer
Ook de Technische Universiteit Delft en Barco worden via een onderzoeksproject zijdelings in het project betrokken. De deelnemers worden bevraagd over de technologische hulpmiddelen inzake teleworking die de TU Delft en Barco in de toekomst willen ontwikkelen.