Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Een nieuw sociaal woonproject voor Wachtebeke

De gemeente Wachtebeke krijgt binnenkort een nieuw sociaal woonproject in de Melkerijstraat. De plannen voorzien 20 appartementen voor sociaal verhuur en acht studio’s voor volwassenen met een zorgbehoefte. Rondom het gebouw wordt zo’n 3.100 m2 groenzone aangelegd. Ten slotte komt er ook een gemeenschapsruimte, waarvan de invulling samen met de buurtbewoners uitgewerkt wordt.

“We zijn heel tevreden dat we hiermee een antwoord bieden op het tekort aan sociale huurwoningen voor kleine gezinnen. 90 procent van de sociale woonprojecten in de regio bestaat namelijk uit grotere woningen en appartementen, terwijl er de voorbije jaren net veel kleine gezinnen op de wachtlijsten zijn bijgekomen. Daarom mikken we met het project in de Melkerijstraat specifiek op die doelgroep.” Rudy Van Cronenburg, burgemeester Wachtebeke. 

Veneco selecteerde in opdracht van de gemeente een geschikt team van ontwerper-ontwikkelaar voor de site en leidt het project verder in goede banen. De verhuur van de appartementen gebeurt via het Sociale Verhuurkantoor (SVK) Meetjesland en de studio’s voor de zorgbehoevenden worden verhuurd aan Oak Tree Projects, een vzw die zich focust op betaalbaar inclusief wonen voor (jong)volwassenen. Nog vóór het einde van het jaar zal de bouwvergunning voor het project ingediend worden. Zo mikken we op de zomer van 2021 voor de start van de werken zodat de eerste bewoners er hun intrek nemen in het voorjaar van 2023.