Gemeentelijk handhavingsplan goedgekeurd in Gavere

Een mooie gemeente, waar het goed is om te wonen, werken en samen te komen.

De gemeente Gavere wil inzetten op een gestroomlijnde aanpak van milieu- en bouwovertredingen. De experten van de intergemeentelijke handhavingscel van Veneco verwerkten daarom hun jarenlange ervaring in een nieuw gemeentelijk handhavingsplan, dat werd goedgekeurd op de gementeraad van 25 maart.

"Ik hoop dat dit plan een inspiratie is voor andere gemeenten. Het knappe aan dit plan is dat het de focus legt op wat er echt toe doet nl. ernstige incidenten, hinder waar een hele buurt van wakker ligt en twee beleidsdoelen. Het voorziet een procedure voor gevallen die niet zwart-wit zijn. Voortaan hoeft niemand meer wakker te liggen. Of toch niet lang."

Jeroen Wauters, stafmedewerker handhaving

 

"Dit plan geeft ons een houvast om aan de burger uit te leggen waarom we in bepaalde gevallen wel optreden en in andere niet. Het bevat een stroomschema dat iedereen kan volgen."

Didier De Beck, afdelingshoofd ruimte van de gemeente Gavere

Het gemeentebestuur van Gavere bevestigt haar toewijding aan transparantie, rechtvaardigheid en het welzijn van haar gemeenschap met dit nieuwe handhavingsplan. Het plan getuigt van de voortdurende inspanningen van de gemeente om een harmonieuze balans te creëren tussen de belangen van haar burgers en de duurzaamheid van haar prachtige omgeving.

"Bij de start van deze bestuursperiode besloten we dat er zo’n plan moest komen. Voor onze inwoners en hun bezoekers is een mooie, aangename omgeving belangrijk. We hebben heel wat andere projecten kunnen verwezenlijken, en het is fijn dat ook dit geslaagd is."

Burgemeester Denis Dierick