Infomoment intergemeentelijke handhaving op 17 november

Op 18 november 2015 werd het Handhavingsprogramma Ruimtelijke Ordening door het Vlaams Parlement goedgekeurd. De implementatie ervan zal gebeuren samen met de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning nl. op 23 februari 2017.

Het Handhavingsprogramma bouwt verder op het bestaande Handhavingsplan 2010, maar wordt aangepast met het oog op de omgevingshandhaving. Het is erop gericht om de goede ruimtelijke ordening te bewaren, de leefkwaliteit in het algemeen te verbeteren en misdrijven en inbreuken in de toekomst te vermijden.  

Al deze wijzigingen zorgen voor een verzwaring van het takenpakket van het gemeentepersoneel. Daarom onderzoekt Veneco de wenselijkheid van de oprichting van een intergemeentelijke handhavingscel. Op het infomoment op 17 november wordt een toelichting gegeven over de juridische context en laten we enkele collega-intercommunales aan het woord die momenteel al intergemeentelijke handhaving organiseren. We brengen de vragen van de gemeenten in kaart als basis voor een aanbod in de gemeenten van het Venecogebied.