Leerlingen De Pinte stellen erfgoedtour voor

Leerlingen uit het derde en vierde leerjaar stelden het afgelopen schooljaar een Erfgoedtour in De Pinte samen en stelden die op donderdag 14 september voor aan het publiek. 

Erfgoedredders

Hoe kwam de Erfgoedtour tot stand? Alle vijf de basisscholen van De Pinte en deelgemeente Zevergem namen deel aan Erfgoedredders. Dat is een coachingtraject van de Provincie Oost-Vlaanderen waarin de leerkrachten door een team van erfgoedspecialisten worden begeleid om erfgoededucatie in de klas te brengen en een heuse erfgoedactie op het touw zetten.

Erfgoedredders vindt elk jaar in een andere gemeente plaats. Vorig schooljaar was De Pinte aan de beurt. Er werd nauw samengewerkt met IOED Leie Schelde, cultuurregio Leie Schelde en het gemeentebestuur van De Pinte. Vrije Basisschool De Pinte, De Kleine Prins, De Blije School, de Vrije Basisschool Zevergem en Leefschool de Boomhut namen allemaal deel.

 

Meer info

Surf naar de website van de Provincie Oost-Vlaanderen. U vindt er meer info, enkele foto's en een superleuk filmpje over het ontstaan van De Pinte en het Pintse erfgoed. 

Beeld: Provincie Oost-Vlaanderen