Ontvang tot 12.000 euro steun voor jouw lokaal project


Wist u dat Veneco partner is van #Regiokracht, een streekfonds voor het Meetjesland, Leiestreek en Oostrand van Gent?

(Copyright foto: Mike Louagie)

Jaarlijks kunnen projectideeën worden ingediend door VZWs, organisaties, feitelijke verenigingen enz. De geselecteerde projecten organiseren eerst zelf een crowdfundingcampagne, begeleid door het streekfonds. Nadien wordt het opgehaalde bedrag verdubbeld door #Regiokracht met een maximum van 6.000 euro, dankzij de inleg van een aantal bedrijven, waaronder Veneco.

U hebt de tijd tot 12 november kom een project in te dienen. Bent u zelf actief in een vereniging, bekijk dan zeker of u in aanmerking komt.  Stuur dit mailtje ook door naar mensen in uw kennissenkring. Op die manier kunnen zoveel mogelijk lokale projecten gesteund worden.

                

Gezocht: projecten die mens en omgeving verbinden

Wie op een duurzame manier een maatschappelijke nood wil aanpakken in zijn buurt, stad of gemeente kan zich t.e.m. 12 november kandidaat stellen via deze link. 

Belangrijk is dat uw lokaal project inspeelt op een maatschappelijke nood en erop gericht is om mensen met elkaar en met de (leef)omgeving te verbinden, en dat u er als initiatiefnemer klaar voor bent om straks de handen uit de mouwen te steken om uw concreet idee uit te voeren.

Infomomenten

Meer info of wilt u graag eerst uw project aftoetsen?  

Mail naar info@streekfondsoostvlaanderen.be of schrijf in voor het digitale infomoment op 16 september of 15 oktober.

#Regiokracht werkt in volgende gemeenten: Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Lochristi, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Laureins, Sint-Martens-Latem, Wachtebeke, Zelzate, Zulte.

Voorbeeldproject: Wijkcentrum De Kring in Eeklo

In Eeklo groeit één op de vier kinderen op in armoede. Een hallucinant cijfer, waar Wijkcentrum De Kring verandering in wil brengen. Dat doet de vzw via allerlei ondersteunende initiatieven zoals ontmoetingsmomenten, vormingen en uitleendiensten. De Fietsbazaar is de meest recente toevoeging aan het aanbod. “Iedereen kan hier een kinderfiets huren. Maar voor kwetsbare gezinnen is de prijs toegankelijker”, zegt medewerkster Melisa Vandenabeele. Met de steun van #Regiokracht werden 35 nieuwe kinderfietsen gekocht.

Bekijk hier alle inspirerende projecten van #Regiokracht.