Team Vlaams Bouwmeester organiseert SmallTalks over de toekomst van de parochiekerken

De toekomst van de parochiekerken in Vlaanderen komt steeds meer op beleids- en bestuursagenda’s. De uitdaging is groot. De kerken worden steeds minder vaak gebruikt voor de eredienst. Overal schrijven kerkfabrieken en gemeentebesturen toekomstvisies uit voor de kerken op hun grondgebied. Voor veel kerkgebouwen wordt ook al een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor een concreet toekomstig gebruik. Het ‘Projectbureau Herbestemming Kerken’ coördineert en begeleidt in Vlaanderen momenteel 120 ruimtelijke haalbaarheidsonderzoeken. Zes ontwerpteams, geselecteerd via de Vlaamse Bouwmeester, verwierven ondertussen heel wat inzichten.

Het Team Vlaams Bouwmeester wil deze ervaringen graag delen met geïnteresseerde ontwerpers en andere actoren betrokken bij de toekomst van de parochiekerken. 

Het programma wordt gespreid over twee reeksen (voor- en najaar) van telkens drie lezingen. Naast de presentatie van concrete cases komt ook de beleidscontext waarin deze ontwikkelingen zich voordoen, aan bod. De lezingen starten telkens om 19.30 u en worden omstreeks 21.00 u afgerond met een drankje. 

Meer info over data, sprekers en inschrijvingen vind je op https://vlaamsbouwmeester.be/nl/atelier/small-talk