Vlaamse subsidie voor verbouwing Heilig Kruiskerk tot multifunctionele ontmoetingsruimte

De verbouwingswerken aan de Heilig Kruiskerk in Boekhoute tot multifunctionele ontmoetingsruimte kunnen rekenen op 206.653,10 euro Vlaamse subsidie. Het officiële startschot van de werken is daarmee meteen ook gegeven.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers kent 206.653,10 euro Vlaamse subsidie toe voor de verbouwing van de Heilig Kruiskerk in Boekhoute tot multifunctionele ontmoetingsruimte. Het totaal te subsidiëren bedrag werd op 1.192.721,83 euro geraamd.

De plannen ogen dan ook ambitieus. Zo zal de Heilig Kruiskerk in de toekomst dienst doen als locatie voor een kinderopvang, een evenementenzone en tentoonstellingsruimte. Daarnaast blijft er ook ruimte voor ceremoniële kerkdiensten. Door het combineren van verschillende functies wordt dit dé nieuwe ontmoetingsplek waar Boekhoutenaren graag willen vertoeven en thuiskomen.

Daarvoor deden de gemeente en de kerkfabriek een beroep op streekintercommunale Veneco. Die schreef een design&build-wedstrijd uit met als doel de noden van de gemeente te integreren in een fraai en inclusief ontwerp in de kerk. Begin oktober stelde de gemeente Genisol Nv en Generiek, in samenwerking met architect Maarten De Pestel, aan voor de realisatie van de nevenbestemming van de kerk.

De voorbereidende werken voor het project starten in de week van 3 juli. Na het bouwverlof schakelen de werkzaamheden een versnelling hoger. Tegen het voorjaar van 2024 moeten de werken klaar zijn.

Meer info?

Neem contact op met schepen Servaas Van Eynde, 0495 807 280, servaas.vaneynde@assenede.be