Parkschool

Melle

Een parkschool voor Melle

In de gemeente Melle begeleiden we de realisatie van een nieuw schoolgebouw & turnhal. Veneco treedt op als projectregisseur en zorgt voor afstemming van het proces, de timing en het budget en co√∂rdineert de aanverwante studieopdrachten. De architecten werden geselecteerd via de procedure van de Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester. Het winnend architectenbureau is de Tijdelijke Vereniging Petillon Ceuppens, Schenk Hattori & Thomas De Geeter. 

De totale oppervlakte is 2,2 ha en biedt plaats aan 350 leerlingen. De site heeft bovendien voldoende ruimte voor school en naschoolse sport- en culturele activiteiten. De muziekschool, de turnclub Immer Vooruit en verenigingen zoals het wijkcomit√© Elsdries zullen gebruik maken van de accommodatie. 

De parkschool zal zich te midden van een groene oase bevinden. Veneco maakt het ontwerp voor het park. Het park heeft een multifunctionele opzet nl. het samenbrengen van de school en de buurt in een nieuwe groene long voor Melle die tevens bijdraagt tot het verbeteren van de milieukwaliteit. 

Op 1 oktober 2019 startte aannemer STRABAG Belgium met de voorbereidende werken voor de bouw van de school. 

project

Parkschool, Melle - Leie-Scheldestreek en Oostrand Gent

Parkschool