Bedrijventerrein Singelken uitverkocht

Het bedrijventerrein ‘Singelken’ is gelegen nabij het centrum van de gemeente Sint-Laureins en paalt aan het sport- en jeugdterrein ‘t Sentrum. Nadat in de eerste fase voor 80 % van de percelen omgevingsvergunningen werden uitgereikt, stelde Veneco de tweede fase met een oppervlakte van 11.804 m2 te koop.

In februari werd de laatste overeenkomst gesloten. Vier bedrijven vonden een plek op de resterende bedrijfsoppervlakte. Dit betekent dat het bedrijventerrein Singelken in totaal 16 bedrijven telt. De nieuwkomers zijn:

 

  • Clean & Construct: renovaties, opslag, reiniging en heropbouw na brand- en waterschade
  • Din-Vest: opslag van glas, kunststof en aluminium profielen en bevestigingsmaterialen
  • Engineerinck: mechanische en elektrische montage- en onderhoudswerken van machines, installaties & engineering en projectleiding van energieprojecten
  • Van de Moere: onderhoud polderwaterlopen & bouwbedrijf gespecialiseerd in bouwen van kelders in beton

Blijvende aandacht voor duurzame investeringen

Binnenkort zal er dus opnieuw heel wat bouwactiviteit zijn op het terrein, maar tegelijk blijven we aandacht hebben voor een duurzame invulling.

Dankzij subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen liet Veneco enkele jaren geleden een biodiversiteitsonderzoek uitvoeren. De resultaten hiervan zijn nu zichtbaar op het terrein. Zo plaatsten we nestkastjes bij enkele bedrijven en in bomen, we lieten een insectenhotel installeren, plantten bollen en knollen en zaaiden bloemenmengsels.

Een ander concreet voorbeeld van duurzame ontwikkeling op het terrein is te zien op de uitbreiding van de parking. Hier realiseerden we een takkenril als alternatief voor een traditionele haagaanplanting. Dit zijn op elkaar gestapelde kleine en grote takken (lokaal verwerkt snoeihout) waarin verschillende planten kunnen groeien. Dit biedt extra schuil- en broeigelegenheid voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Na verloop van tijd ontwikkelt zich hier een bloeiende biotoop.