Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Bezoek de archeologische site in Maldegem

Zin in een meet-and-greet met een archeoloog aan het werk? Kom gerust een kijkje nemen en maak kennis met zijn toolbox: schop, kruiwagen en truweel, maar ook meer high-tech middelen zoals een mechanische boortoren en een drone. Spring in de tijdmachine en wandel door de leefwereld van Romeinen en middeleeuwers. Of reis verder terug richting prehistorie en verken het Meetjesland van zo’n 15.000 jaar geleden: een heus toendralandschap met daarin een erg actieve jager-verzamelaar die werktuigen maakt, vuurtjes stookt, pijlpunten scherpt en z’n biefstuk snijdt…

Veneco ontwikkelt samen met de gemeente Maldegem een nieuw bedrijvenpark ter hoogte van Krommewege niet ver van de dorpskern van Adegem. Al enkele maanden voeren archeologen van De Logi & Hoorne en GATE Archaeology een grootschalig onderzoek uit. Ongeveer 17 ha wordt gefaseerd onderzocht via een opgraving.

De resultaten zijn dusver spectaculair. IOED Meetjesland en de betrokken archeologen grijpen de kans om het onderzoek uitgebreid in de kijker te zetten tijdens de Archeologiedagen. Ze nemen je mee terug in de tijd op een reis die start zo’n 15.000 jaar geleden in de prehistorie en eindigt bij Wereldoorlog II.

Op vrijdag 9 oktober (van 15.00 u tot 16.30 u) voorzien we een bezoekmoment voor buurtbewoners en inwoners van Maldegem. Op zaterdag 10 oktober (van 10.00u tot 12.00 uur) is iedereen welkom. 

Let op: inschrijven is verplicht en omwille van Covid-19 zijn de plaatsen beperkt. Draag gepast schoeisel en eventueel regenkledij. Vergeet ook je mondmasker niet en hou voldoende afstand op het terrein!

Wil je helemaal op de hoogte zijn? Volg op zondag 11 oktober de online-aperitieflezing

Inschrijven voor het bezoek aan de site:

Formulier via UiTinvlaanderen.

Inschrijven voor de lezing of volg via Facebook of Youtube:

Formulier via UiTinvlaanderen.

Meer info:
davy.herremans@veneco.be

I.s.m. de gemeente Maldegem en IOED Meetjesland