Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Een waterscan voor uw landbouwbedrijf

Heeft uw landbouwbedrijf de voorbije zomers geleden door de droogte? Wenst u zich te wapenen tegen een tekort aan water? Schrijf u in voor ons digitaal infomoment op 28 oktober 2020 om 19.30 u. U ontdekt er alles over de meerwaarde van een waterscan voor uw bedrijf en de werking van het Waterportaal.Gratis waterscan

Het departement Landbouw en Visserij biedt gratis waterscans aan voor land- en tuinbouwbedrijven. Deze waterscans worden samen met nog 12 andere modules gratis aangeboden in het kader van de KRATOS-maatregel. 

Uitgebreide informatie over dit aanbod vindt u op www.vlaanderen.be/landbouw/kratos

Wat houdt een waterscan in?

Wanneer u zich aanmeldt, komt een expert bij u thuis langs. Hij maakt een waterbalans op van uw bedrijf en geeft een inschatting van de hoeveelheid water uw bedrijf jaarlijks nodig heeft en van welke kwaliteit. De expert bekijkt tevens de benodigde watercapaciteit om periodes van watertekort of droogte te overbruggen en welke waterbronnen hiervoor in aanmerking komen. Verder maakt hij een overzicht van de mogelijke maatregelen om (grond)water te besparen en te hergebruiken. 

Inschrijven voor een waterscan

Bent u overtuigd? Aarzel niet en schrijf u vandaag nog in voor een gratis waterscan via het E-loket op www.landbouwvlaanderen.be/eLoket/Domain.Eloket.Portaal.Wui

Heeft u vragen, stel ze gerust via kratos@lv.vlaanderen.be of 02/552.74.21.

Komt u niet meer in aanmerking voor een gratis waterscan, dan kan u een betaalde scan aanvragen bij Waterportaal per mail (info@waterportaal.be) of per telefoon (09/381.86.85).

Uitgebreide informatie vindt u terug op https://www.waterportaal.be/WATERSCAN.aspx. 

Deelnemen aan het infomoment

Wenst u meer info over de waterscans en de werking van Waterportaal, neem dan deel aan ons infomoment op 28 oktober 2020 om 19.30 u via de facebookpagina van Veneco.