Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

VeneConferentie 24-09: Dorpen ontworpen

Stads- en dorpskernvernieuwing dragen bij tot de leefbaarheid van een stad of gemeente. Leefbaarheid, verblijfskwaliteit, verkeersveiligheid, het vergroenen van de kern, geplande rioleringswerken, het einde van een concessie voor begraafplaatsen, het ontbreken van fietsinfrastructuur,… kunnen aanleiding zijn naar een heus dorpskernvernieuwingsproject.

Hoe maak je als gemeente een sprong naar meer ruimtelijke kwaliteit, meer verblijfskwaliteit, meer verkeersleefbaarheid?

Tijdens de VeneConferentie op donderdag 24-09 reikten we inspirerende handvaten aan voor een geslaagd dorpskernvernieuwingsproject. Landschapsarchitect Andy Malengier sprak over dorpen als inspirerende plaatsen waar ontmoeting en betrokkenheid centraal staan.

Bern Paret, regiocoördinator in de Westhoek voor de provincie West-Vlaanderen, deelde zijn ervaring met het beleid voor dorpen in de Westhoek. 

We legden ook de focus op onze regio. Rien Gellynck, coördinator van onze afdeling Ruimte, bracht enkele inspirerende voorbeelden. Van het tobbedansen in Machelen-aan-de-Leie in Zulte tot zomerbars in Sint-Laureins.  

We eindigden met een panelgesprek met Reinout Debergh van de provincie Oost-Vlaanderen en Franki Van de Moere, burgemeester van de gemeente Sint-Laureins. 

Benieuwd naar de presentaties? 
Deze zijn te downloaden op onze website