Deuren van het mobiel Energiehuis sinds vandaag terug open

Het mobiel Energiehuis hield in 2022 voor de laatste keer halt in de gemeente Melle. Zo namen we in 18 gemeenten van ons werkingsgebied ongeveer 250 warmtescans van woningen in een geselecteerde wijk. De inwoners van deze wijk werden uitgenodigd in het mobiel Energiehuis om de warmtescan te bekijken. 767 inwoners maakten een afspraak voor gratis renovatie-advies en informatie over renovatiepremies en -leningen.

Eerste stop in 2023, de gemeente Destelbergen

Op 7 februari gaat het wijkrenovatietraject opnieuw van start en gaan de deuren van ons mobiel Energiehuis terug open. Tot 17 februari hebben inwoners uit de wijk Admiraalstraat, Ledebeekhof,  Ledebeekstraat, Dendermondesteenweg, Europalaan, Verenigde Natieslaan, Vlaanderenstraat en BelgiĆ«laan de kans om het mobiel Energehuis te bezoeken.  

Benieuwd naar het traject? Volg het mobiel Energiehuis op onze website

Advies op maat

Bij interesse in specifieke energetische ingrepen kan de renovatiecoach de inwoner aanmelden bij het groepsaanbod. In dit aanbod wordt de inwoner ontzorgd en krijgt hij een gratis en vrijblijvende offerte voor de gekozen ingreep van een betrouwbare, lokale aannemer.

 

                                         

In 2022 maakten 151 bezoekers van het mobiel Energiehuis gebruik van het groepsaanbod energetische renovatie. Aan de overige bezoekers werd heel wat informatie meegegeven over warmtepompverwarming,  zonnepanelen, zonneboiler, het vernieuwde premiestelsel en de renteloze lening van de Vlaamse overheid.

Meer informatie is terug te vinden op www.veneco.be/energiehuis.

Groepsaanbod voor energetische ingrepen voor alle inwoners

Niet enkel de inwoners uit de geselecteerde wijken, maar elke inwoner van de aangesloten gemeenten kan gebruik maken van het groepsaanbod voor energetische ingrepen. Zo vonden er al meer dan 600 inwoners hun weg naar deze dienstverlening. Bovendien is er een vrijblijvend energie-advies voor de volledige woning en wordt de aanvrager tijdens het traject begeleid.

Meer info op www.veneco.be/groepsaanbod.