Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies. Ik ga akkoord

Een nieuwe brandweerkazerne voor Kaprijke

Veneco maakte het Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Herziening Sportcentrum’ op voor de gemeente Kaprijke. Dit RUP was essentieel voor de realisatie van een nieuwe toegangsweg tot het sportcentrum doorheen een bufferzone naar de omliggende woningen. 

Bovendien is in het plan ruimte voorzien voor de herlocatie van de sterk verouderde brandweerkazerne naar de site ’Sportcentrum'. Door de herbestemming van een reservezone voor recreatie tot gemeenschapsvoorziening is een oppervlakte van 3.529 m2 vrijgekomen voor de nieuwe kazerne. 

 

Wanneer een plan tastbaar wordt

Zaterdag 7 maart legde burgemeester Pieter Claeys de eerste steen. Bekijk hier het artikel.