Kunstdal in Eeklo: werken kunnen starten na beëindiging archeologisch onderzoek

Veneco plant in Eeklo de uitbreiding van het bestaande bedrijventerrein ‘Kunstdal’, langsheen de ring rond Eeklo (R43) en nabij het nieuwe ziekenhuis AZ Alma.

Maar vooraleer Veneco kan starten met de werken ter plaatse en er zich nieuwe bedrijven kunnen vestigen, moest een archeologisch vooronderzoek gebeuren. De Logi & Hoorne voerde half februari dit onderzoek uit.

Verspreid over het terrein werden 30 proefsleuven gegraven. De archeologen vonden vooral sporen van recente grachten en een intacte obus uit de Eerste Wereldoorlog. Dit zijn geen archeologisch relevante sporen, een vervolgonderzoek is bijgevolg niet nodig.

Veneco zal nu een aannemer aanstellen voor de uitvoering van de wegen- en rioleringswerken. ‘Kunstdal’ is een relatief klein bedrijventerrein met een verkoopbare oppervlakte van 4,8 ha. De uitvoeringswerken zullen dan ook maar enkele maanden duren. Hierdoor zal de uitgifte van de terreinen snel kunnen volgen en hopen we in de tweede helft van 2016 te kunnen overgaan tot de verkoop van bedrijfspercelen voor lokale bedrijven.