Officiële opening kantoorgebouw Veneco

Het nieuwe kantoorgebouw ligt in de bedrijvenzone ‘Panhuis’ die door Veneco werd gerealiseerd. De integratie van duurzame technieken speelde een belangrijke rol bij het ontwerp en de realisatie van dit laagenergiegebouw. Zonne-energie wordt geïntegreerd in de architectuur: de sheddaken zorgen voor een optimale zonnehoek voor het monteren van de fotovoltaïsche panelen. Het gebouw wordt volledig omkraagd door groen als één landschappelijk-architecturaal geheel. Het gebouw versterkt de corporate identity van de vernieuwde intercommunale.

Tijdens de opening werd de nadruk gelegd op de vernieuwing en de plannen voor de toekomst. Veneco specialiseert zich verder in de werkdomeinen waarin ze expertise heeft: bedrijven en economische ontwikkeling, stedenbouw en ruimtelijke ordening en wonen.

Dit wordt op vandaag al aangevuld met projecten rond herbestemming en reconversie van oude panden en sites, zowel voor bedrijven als woningbouwprojecten. Nieuwe accenten worden gelegd naar intelligente woonprojecten, verdichtingsprojecten, visievorming op open ruimte en woonuitbreidingsgebieden, de ontwikkeling van duurzame bedrijventerreinen. Daarnaast is er oog voor hedendaagse maatschappelijke thema’s zoals mobiliteit, energie en klimaat.