15 vennoten starten met fietsleasing voor eigen personeel

Sinds de goedkeuring van het Besluit van de Vlaamse Regering van 12 maart 2021 is het voor lokale besturen mogelijk om een fietslease aan te bieden aan hun medewerkers. Streekintercommunale Veneco rolde de dienstverlening succesvol uit voor eigen personeel en polste bij haar vennoten naar de bereidheid om hierin mee te stappen. 15 vennoten zetten met dit initiatief hun schouders onder het stimuleren van duurzame mobiliteit. 

Uniek in Vlaanderen

De vennoten van Veneco willen hun medewerkers aanmoedigen om meer gebruik te maken van milieuvriendelijke vervoersmiddelen, zoals de fiets, in de eerste plaats voor het woon-werkverkeer, maar ook voor privé-verplaatsingen. Om de drempel voor de aankoop van een (elektrische) fiets te verlagen en de CO2-uitstoot van het woon-werkverkeer te reduceren, schreef Veneco een bestek uit voor het aanstellen van een leasemaatschappij die de fietslease aanbiedt aan de medewerkers van geïnteresseerde besturen.  

Na een bevraging toonden 15 vennoten interesse in deze dienstverlening:

Gemeenten Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Kruisem, Lievegem, Melle, Oosterzele, Sint-Laureins, Zelzate, Zulte en Cultuurregio Leie Schelde. 

Het winnende team Belfius – Cyclis 

Cyclis werd opgericht in 2014 en was meteen pionier in fietsleasing. Ongeveer 20.000 werknemers rijden ondertussen rond met een leasefiets van Cyclis. De medewerker kiest zijn favoriete fiets inclusief accessoires bij één van de 1.100 aangesloten fietswinkels. De leaseformule bevat diensten zoals een omniumverzekering, onderhoud en pechbijstand. Daarnaast ontzorgt Cyclis het bedrijf op zoveel mogelijk vlakken en zijn ze 24/7 bereikbaar voor de fietsers. 

Sinds 2020 hebben Cyclis en Belfius een partnership om het mobiliteitsaanbod in België te versterken. Beide partijen zetten elk met hun eigen expertise hard in op duurzame mobiliteit. Bovendien hebben werkgevers en werknemers van de toekomst vandaag nood aan een brede waaier van mobiliteitsoplossingen. Op dat gebied vullen Cyclis en Belfius elkaar perfect aan.

Persbericht

Lees hier het volledige persbericht.