Bedrijven in de Veneco-regio besparen energie met energiecoach

Veneco selecteerde i.s.m. de lokale besturen twee betrouwbare energie-experten die de bedrijven zullen helpen inzicht te krijgen in nuttige energiebesparende maatregelen. Het gaat om ABO en Zero Emission Solutions.

KMO’s uit de volgende gemeenten kunnen zich aanmelden voor een bezoek van de energiecoach: Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Lochristi, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zelzate en Zulte.

Tijdens dit bezoek voert de coach een energieaudit uit. Na afloop wordt een helder rapport en een haalbaar stappenplan opgemaakt. De coach bespreekt het stappenplan uitvoerig met de KMO om zoveel mogelijk tot actie over te gaan.

Veneco realiseert duurzame bedrijventerreinen en vraagt dan ook aan de bedrijven om op eigen terrein te investeren in o.a. hernieuwbare energie. Deze nieuwe dienstverlening sluit perfect aan bij deze visie. We adviseren KMO’s in onze regio én begeleiden hen zoveel mogelijk naar uitvoering van interessante energie-investeringen.

Sofie Vandelannoote, algemeen directeur Veneco

 

Het project biedt diverse coachingtrajecten aan afhankelijk van het energieverbruik van het bedrijf. De prijs varieert tussen de 1.700 en 4.400 euro, afhankelijk van de energiecoach, de grootte van het bedrijf en het huidig elektrisch en thermisch verbruik

Aanmelden voor meer info en/of de opstart van een persoonlijk traject kan via www.veneco.be/energiecoaching.

Coaching met subsidie

De energiecoaching komt in aanmerking voor steun via de KMO-portefeuille van Vlaio.

Sommige gemeenten voorzien bovendien nog een extra subsidie indien de KMO zich engageert om de meest rendabele maatregelen uit te voeren. Meld je vrijblijvend aan en kom te weten voor welke subsidie je in aanmerking komt!

Digitaal infomoment

Tijdens een digitaal infomoment zoomen we in op de nieuwe energiewetgeving voor KMO’s en werpen we een blik op de toekomst. Het aanbod energiecoaching wordt haarfijn voorgesteld aan de hand van enkele interessante voorbeeldcases. Bovendien ontmoet je de energiecoach. 

Neem op de volgende momenten deel aan een online infomoment:

-       23 maart 2023, 19u30 – Energiecoach ABO (Meetjesland)

-       30 maart 2023, 19u30 – Energiecoach ZES (Leie-Schelde)

Schrijf in via info@veneco.be.
Hierna ontvang je een deelnamelink.

Dit project is er dankzij de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.