Nacht van de Meetjeslandse Kerken - Uitgesteld

Erfgoedcel en IOED Meetjesland organiseren samen met tal van (erfgoed)verenigingen en kerkraden de Nacht van de Meetjeslandse Kerken. 

Dertien parochiekerken openen hun deuren voor het grote publiek en zetten daarmee het religieus erfgoed uit de regio in de kijker. 

Door de verstrengde maatregelen is dit event uitgesteld. Houd zeker de website van Comeet in de gaten voor een nieuwe datum of een digitaal alternatief. 

Bezoektips & weetjes 

In de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Sint-Laureins zou een gregoriaans koor je meenemen in de mystiek van de 16de eeuw. Wist je dat Veneco de gemeente bijstaat voor de gedeeltelijke herbestemming van de kerk en dit via het Projectbureau Herbestemming Kerken? 

In de Sint-Mauruskerk stond een expositie over het textielverleden in Waarschoot op de agenda, uitgewerkt door kinderen uit het 4de leerjaar van School Beke. Inspiratie haalden ze uit het project Waarschootstof, dat onlangs de Provinciale Erfgoedprijs won. 
In de kerkbar kon je er de toekomstplannen van de Bekekerk ontdekken. Veneco volgt het lopende onderzoek i.h.k. van haar dienstverlening 'Herbestemming kerken'